Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van Kampeer Keus (“Gebruiksvoorwaarden”) 

Versie geldig vanaf 01-05-2024. Vorige versies kunnen van toepassing zijn op eerdere boekingen.  

 

Artikel 1 Algemene Bepalingen

    1. Deze algemene Gebruikersvoorwaarden (hierna ook "AV") zijn van toepassing op het gebruik van de diensten die worden aangeboden door Kampeer Keus hierna: "Kampeer Keus" of "wij") via het "Kampeer Keus" platform (hierna het "Platform"), met inbegrip van overeenkomsten die worden gesloten via het platform, rechtshandelingen en handelingen die vergelijkbaar zijn met rechtshandelingen, evenals alle interacties tussen Kampeer Keus en de gebruikers en tussen de gebruikers onderling.  
    2. Via het platform kunnen gebruikers voertuigen, in het bijzonder recreatievoertuigen, campers en caravans, te huur aanbieden ("Verhuurder"), of voertuigen zoeken en huren ("Huurder"). Huurovereenkomsten worden rechtstreeks afgesloten tussen de gebruikers van het platform. Kampeer Keus treedt uitsluitend op als tussenpersoon en is zelf geen partij bij de huurovereenkomst.
    3. Voor zover via het platform verzekeringen worden aangeboden of bemiddeld door Kampeer Keus zelf of via derden, zijn de beschikbare verzekeringen en de verzekeringsvoorwaarden gedetailleerd beschikbaar op het platform.
    4. Het platform wordt beschikbaar gesteld op het internet, bijvoorbeeld op Kampeerkeus.nl en als mobiele applicatie met telkens de weergegeven functies.
    5. Kampeer Keus geeft geen garantie voor de ononderbroken beschikbaarheid en technische functionaliteit van het platform. De functionaliteit van het platform kan tijdelijk worden onderbroken, met name door onderhoudswerkzaamheden of technische storingen.
    6. Wij zijn gerechtigd om (a) ook aanbiedingen van de Verhuurders prominent te plaatsen op bijv. de startpagina en (b) de door de gebruiker geplaatste inhoud technisch voor te bereiden en aan te passen, zodat deze kan worden weergegeven op mobiele apparaten of softwaretoepassingen. De parameters die we gebruiken om de volgorde te bepalen waarin de aanbiedingen worden weergegeven, kunnen worden bekeken op het platform.
    7. Kampeer Keus behoudt zich het recht voor om advertenties die onder een door Kampeer Keus vastgestelde minimum huurprijs vallen niet te activeren.
    8. Gebruikersvoorwaarden van gebruikers die afwijken van deze gebruikersvoorwaarden zijn niet van toepassing met betrekking tot Kampeer Keus, tenzij hun toepasselijkheid uitdrukkelijk is bevestigd door Kampeer Keus. 

 Artikel 2 Registratie en Gebruikersaccount

    1. Registratie op het platform is gratis. Alleen natuurlijke personen of rechtspersonen met onbeperkte rechtsbevoegdheid mogen deelnemen. Een gebruiker kan slechts één gebruikersaccount openen. Het gebruikersaccount is niet overdraagbaar.
    2. Gebruikers zijn verplicht om de gegevens in het gebruikersprofiel naar waarheid en volledig in te vullen, deze te allen tijde actueel te houden en relevante wijzigingen onverwijld toe te voegen. Wijzigingen kunnen online in hun eigen account worden doorgevoerd.
    3. Na succesvolle registratie maakt Kampeer Keus voor de gebruiker een gebruikersaccount aan, waartoe de gebruiker toegang heeft met zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord (hierna "toegangsgegevens"). De gebruikersnaam is het e-mailadres dat de gebruiker tijdens de registratie heeft opgegeven. De gebruiker stelt zelf het wachtwoord in en kan dit op elk moment wijzigen via het met een wachtwoord beveiligde inloggedeelte van het platform.
    4. De toegangsgegevens moeten vertrouwelijk worden behandeld en tegen inzage door derden worden beschermd. Indien de gebruiker zijn/haar toegangsgegevens verliest, of indien de gebruiker reden heeft om te vermoeden dat zijn/haar gebruikersaccount zonder toestemming door derden wordt of zou kunnen worden gebruikt, is de gebruiker verplicht Kampeer Keus hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen.
    5. Gebruikers zijn verplicht om de gevraagde documenten te verstrekken als onderdeel van het verificatieproces door onze betalingsdienstaanbieder. Dit bewijs is nodig voor de verificatie van uitbetalingen. Het bijbehorende identificatiedocument wordt via het platform versleuteld en beveiligd opgeslagen. Kampeer Keus zal deze documenten nooit delen met derden.
    6. Verhuurders zelfrijdende voertuigen, d.w.z. Verhuurders die hun eigen verzekering hebben, zijn verplicht het kentekenbewijs, de bevestiging van de verzekering en het bewijs van een afgesloten persoonlijke ongevallenverzekering aan Kampeer Keus te verstrekken en het bestaan van de eigen verzekering met verhuurdekking op hun profiel aan te geven.
    7. Als platformbeheerder kunnen we ook wettelijk verplicht zijn om bepaalde gegevens en documenten te verzamelen van Verhuurders die als ondernemer optreden voordat we onze diensten kunnen leveren. De wettelijke basis voor deze gegevensverwerking is Artikel 6, lid 1, onder c) van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
    8. Verhuurders zijn verplicht om op verzoek van Kampeer Keus de volgende gegevens en documenten te verstrekken: Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres; kopie van een identiteitsbewijs of andere elektronische identificatie in de zin van Artikel 3 van Verordening (EU) nr. 910/2014; bankrekeninggegevens; indien de Verhuurder is ingeschreven in een handelsregister of een soortgelijk openbaar register, het handelsregister waarin hij is ingeschreven en zijn/haar handelsregisternummer of een gelijkwaardig registratienummer dat in dat register wordt gebruikt; en een eigen verklaring waarin de Verhuurder zich ertoe verbindt alleen producten of diensten aan te bieden die voldoen aan de toepasselijke wettelijke bepalingen. Verhuurders zijn verplicht om deze informatie bij te werken in geval van wijzigingen.
    9. Indien medewerking uitblijft of vertraging oploopt, is Kampeer Keus genoodzaakt de levering van onze diensten aan in gebreke blijvende Verhuurders op te schorten totdat de medewerking is verleend.
    10. De gebruiker kan zijn gebruikersaccount op elk moment laten verwijderen door Kampeer Keus daartoe een verzoek per e-mail te sturen naar info@kampeerkeus.nl of door gebruik te maken van een functie op het platform. De gevolgen van het verwijderen van een profiel wordt geregeld in Artikel 16. 

 Artikel 3 Boekingen

    1. Huurders kunnen de zoekfunctie gebruiken om de locatie, gewenste huurperiode en andere parameters in te voeren en naar overeenkomende aanbiedingen te zoeken. Verhuurders kunnen hun voertuig als een standaard boeking aanbieden. Voorafgaand aan de bindende boeking worden alle gemaakte kosten, met name de huurprijs, toeslagen, belastingen en alle andere posten, samen met de totaalprijs weergegeven.
    2. Bij een boeking geeft De Huurder de gewenste parameters aan en stuurt een vrijblijvende boekingsaanvraag naar de Verhuurder. De Verhuurder kan de aanvraag bevestigen, eventueel ook onder aangepaste voorwaarden, en zolang er geen huurovereenkomst is gesloten, kan hij de bevestiging op elk moment intrekken of wijzigen. Om een bindende boeking te maken, doorloopt de Huurder na ontvangst van de bevestiging het afrekenproces. Een huurovereenkomst komt tot stand wanneer de Huurder de laatste stap van het afrekenproces voltooid. Kampeer Keus kan bevestigingen van Verhuurders verwijderen indien een huurovereenkomst niet binnen een redelijke termijn na de bevestiging van de Huurder tot stand is gekomen. De deadline wordt weergegeven op het platform.
    3. We willen erop wijzen dat er geen herroepingsrecht bestaat voor huurovereenkomsten tussen Huurders en Verhuurders, zelfs niet als een van de partijen een consument is, omdat er volgens het Burgerlijk Wetboek geen herroepingsrecht bestaat voor overeenkomsten voor de levering van diensten op het gebied van de verhuur van motorvoertuigen, als in de overeenkomst een specifieke datum of periode voor de levering is vastgelegd.
    4. Met de bindende boeking conform Artikel 3.2 wordt de bemiddelingsdienst van Kampeer Keus geleverd. 

Artikel 4 Speciale regels voor Verhuurders

    1. Verhuurders die rechtspersonen zijn, zijn verplicht om hun eigen verzekering met verhuurdekking, volledige dekking en een pechhulpverzekering aan te houden en te voldoen aan de verplichtingen die zijn uiteengezet in Artikel 2.6.
    2. De Verhuurders garanderen dat het voertuig door de Huurder kan worden gebruikt in overeenstemming met de overeengekomen boekingsvoorwaarden tijdens de geboekte periode en dat de informatie in de aanbieding volledig en juist is en, in het bijzonder, alle gemaakte kosten omvat.
    3. De Verhuurder kan te allen tijde aanbiedingen aanpassen of intrekken. Reeds afgesloten huurovereenkomsten blijven onaangetast.
    4. Het is de Verhuurder niet toegestaan om naast de afspraken in de huurovereenkomst aanvullende vergoedingen, vaste tarieven, toeslagen of andere betalingen of kosten van de Huurder te verlangen in verband met de terbeschikkingstelling van het gehuurde kampeervoertuig of een kilometerlimiet overeen te komen, tenzij het platform dit uitdrukkelijk aanbiedt.
    5. De Verhuurder is verplicht om de platformbeheerder onmiddellijk op de hoogte te stellen van alle wijzigingen die relevant zijn voor het contract (bijv. ongeval, diefstal, wijziging van het huurcontract). Als de gebruikers instemmen met een wijziging betreffende de looptijd van een huurovereenkomst nadat deze is afgesloten, moet de platformbeheerder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gesteld. Volgens Artikel 8 blijft de provisie van de platformbeheerder ongewijzigd, ook in het geval van een latere verlaging van de huurprijs. Als de huurprijs vervolgens wordt verhoogd, wordt de provisie dienovereenkomstig aangepast.
    6. Verhuurders zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van hun fiscale verplichtingen, in het bijzonder voor het melden, innen, aangeven en afdragen van verkoop-, bezoekers- of inkomstenbelasting en alle andere van toepassing zijnde belastingen en heffingen ("Belastingen") en, indien van toepassing, het opnemen ervan in de aanbiedingsprijs.
    7. Belastinginformatie. In sommige jurisdicties, zoals binnen de EU, is Kampeer Keus wettelijk verplicht om fiscale informatie over Verhuurders te verzamelen en te rapporteren aan de belastingdienst. Verhuurders zijn verplicht aan dit onderzoek mee te werken, met name door het tijdig indienen van de wettelijk vereiste documenten en gegevens. In het geval van ontbrekende of vertraagde medewerking is Kampeer Keus verplicht betalingen aan in gebreke blijvende Verhuurders in te houden of het gebruik van het platform door in gebreke blijvende Verhuurders op te schorten of te blokkeren totdat medewerking is verleend. Blijft deze medewerking permanent uit, dan behoudt Kampeer Keus zich het recht voor om de betreffende Verhuurders permanent uit te sluiten van het platform. De wettelijke basis voor deze gegevensverwerking is Artikel 6, lid 1, onder c) van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Artikel 5 Rijbewijs 

    1. Huurders moeten ervoor zorgen dat zij en alle andere toegestane bestuurders een rijbewijs hebben in de rijbewijscategorie die vereist is om het geboekte voertuig te besturen. Het rijbewijs moet op verzoek van het verhuurbedrijf door de Huurder worden getoond bij het ophalen van het voertuig. 

Artikel 6 Huurvoorwaarden

    1. De voorbeeld-huurvoorwaarden die Kampeer Keus op het platform aanbiedt, zijn van toepassing op de huur van het voertuig. Verhuurders zijn verplicht om na te gaan in hoeverre een aanpassing van of aanvulling op de voorbeeld-huurvoorwaarden nodig is met betrekking tot de specifieke situatie. Als de Verhuurder de voorbeeld-huurvoorwaarden wil aanvullen of uitsluiten en zijn eigen voorwaarden wil gebruiken, moet dit duidelijk worden vermeld in de aanbieding. 

Artikel 7 Gegevensverwerking

    1. We verwerken de persoonlijke gegevens van gebruikers in overeenstemming met ons privacybeleid, dat beschikbaar is op het platform. 

Artikel 8 Betalingen, provisie

    1. Kampeer Keus brengt alleen kosten in rekening voor de bemiddeling van voertuigen in verband met een voltooide boeking (provisie). Kampeer Keus behoudt zich het recht voor om ook andere diensten tegen betaling aan te bieden via het platform.
    2. De bij de boeking betrokken gebruikers zijn ieder verplicht provisie aan Kampeer Keus te betalen. De kosten worden weergegeven op het platform als onderdeel van het boekingsproces voordat de boeking wordt afgerond. De aanspraak op provisie ontstaat onmiddellijk na het afsluiten van de overeenkomst tussen de Verhuurder en de Huurder in overeenstemming met Artikel 3.
    3. De totale huurprijs en, indien van toepassing, de vergoeding die betaald moet worden voor de verzekeringsdiensten, moeten onmiddellijk na de boeking volledig door de Huurder worden betaald. Als Kampeer Keus een aanbetaling toestaat voor boekingen die ruim van tevoren worden gedaan, moet deze direct bij de boeking worden betaald. Het resterende bedrag moet dan 6 weken voor de overeengekomen aanvang van de huurperiode worden betaald.
    4. Gebruikers zijn verplicht om voor het verwerken van betalingen gebruik te maken van het betalingssysteem van de betalingsdienstaanbieder verbonden aan het platform en afzonderlijk de daarop toepasselijke voorwaarden te aanvaarden. Om betalingen te ontvangen, moeten gebruikers een verificatieproces doorlopen (zie Artikel 2.5). De betalingsmethoden die worden aangeboden door de betalingsdienstaanbieder zijn beschikbaar.
    5. Door akkoord te gaan met deze algemene gebruikersvoorwaarden, machtigt de Verhuurder Kampeer Keus om de door de Huurder aan de Verhuurder verschuldigde bedragen te innen.
    6. De Verhuurder geeft hierbij onherroepelijk opdracht aan de betalingsdienstaanbieder die wordt gebruikt voor de verwerking van de betalingen, om eerst de provisie voor bemiddeling en eventuele andere kosten die door het Platform in rekening worden gebracht (bijv. verzekering van een huurtransactie) evenals andere vorderingen op de gebruiker (bijv. als gevolg van kortlopende huurverlengingen) in mindering te brengen op de binnenkomende betalingen en deze aan de rechthebbenden te betalen. Het aanbetalingsbedrag wordt doorgaans binnen 2-5 werkdagen aan de Verhuurder betaald.
    7. Tenzij anders overeengekomen, blijft de aanspraak op provisie volledig bestaan als de huurovereenkomst niet wordt uitgevoerd of anderszins wordt beëindigd om redenen waarvoor Kampeer Keus niet verantwoordelijk is. De gevolgen van annulering worden verder geregeld door Artikel 17.
    8. Indien een Huurder in gebreke blijft met de restantbetaling aan de Verhuurder verschuldigde bedragen, dan is de Verhuurder gerechtigd zich uit de overeenkomst terug te trekken wegens wanbetaling door de Huurder en komt de Huurovereenkomst te vervallen.

Artikel 9 Herroepingsinformatie

Herroepingsrecht

Gebruikers hebben het recht om deze gebruikersovereenkomst binnen veertien dagen zonder opgave van redenen te herroepen.

De herroepingstermijn gaat in op de dag dat de overeenkomst tot stand komt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de gebruiker Kampeer Keus (Kampeer Keus Aanstede 12, 4847HK Teteringen, info@kampeerkeus.nl) hiervan op de hoogte stellen door middel van een duidelijke verklaring (bijv. een brief per post of e-mail ) over de beslissing om dit contract te herroepen. Hiervoor kan onderstaand modelformulier voor herroeping worden gebruikt, maar is dit niet verplicht.

Om aan de herroepingstermijn te voldoen, volstaat het dat de mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht wordt verzonden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Gevolgen van herroeping

Als een gebruiker dit contract herroept, moeten we de gebruiker alle betalingen die we van hem hebben ontvangen, inclusief de afleveringskosten (met uitzondering van de extra kosten die voortvloeien uit het feit dat je hebt gekozen voor een andere vorm van levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering), onmiddellijk terugbetalen en uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag waarop we de kennisgeving van de herroeping van dit contract hebben ontvangen. Voor deze terugbetaling gebruiken wij hetzelfde betaalmiddel dat de gebruiker heeft gebruikt voor de oorspronkelijke transactie, tenzij uitdrukkelijk iets anders met de gebruiker is overeengekomen. In geen geval zullen voor deze terugbetaling kosten aan de gebruiker in rekening worden gebracht. 
Als een gebruiker heeft verzocht dat de diensten tijdens de herroepingstermijn beginnen, moet hij ons een redelijk bedrag betalen dat overeenkomt met het deel van de diensten dat al is geleverd tot het moment waarop hij ons op de hoogte heeft gesteld van de uitoefening van het recht van annulering met betrekking tot dit contract in vergelijking met de totale omvang van de diensten die in het contract zijn voorzien. 
 

Speciale instructies

 
 

Het herroepingsrecht vervalt voortijdig als wij de verschuldigde dienst volledig hebben geleverd en pas zijn begonnen met het uitvoeren van de dienst nadat de gebruiker u zijn uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven en tegelijkertijd heeft bevestigd dat hij bekend is met het feit dat hij zijn herroepingsrecht verliest als we volledig hebben voldaan aan het contract.

Modelformulier voor herroeping

(Als je het contract wilt herroepen, dien je dit formulier in te vullen en terug te sturen.) 

Aan 
Kampeer Keus
Aanstede 12 
4847HK Teteringen 
info@kampeerkeus.nl 

Ik herroep/wij herroepen (*) hierbij het door mij/ons (*) gesloten contract voor de aankoop van de volgende goederen (*)/de levering van de volgende dienst: (*) 
 

Besteld op (*)/ontvangen op (*) 
Naam consument(en) 
Adres consument(en) 
 

Handtekening consument(en) (alleen ingeval van melding op papier) 
 – 
Datum 
 

Artikel 10 Gedragsregels

    1. Geregistreerde gebruikers zijn verantwoordelijk voor alle activiteiten onder hun gebruikersaccount. Naast de community regels (Kampeer Keus etiquette) zijn de volgende regels altijd van toepassing:
  • Inhoud die geweld verheerlijkt, schadelijk is voor minderjarigen, racistisch of pornografisch is, is verboden. 
  • Elke gebruiker van het platform moet ervoor zorgen dat de inhoud en het materiaal dat hij/zij gebruikt, vrij is van rechten van derden. 
  • Gebruikers mogen in hun profielen of berichten niet verwijzen naar externe aanbiedingen die direct of indirect concurreren met de diensten van Kampeer Keus. 
  • Elk ander onwettig gedrag is verboden. 
  • Valse informatie is verboden. 
    1. In geval van schending van deze voorwaarden behouden wij ons het recht voor om maatregelen te nemen in overeenstemming met Artikel 12 van deze Algemene Gebruikersvoorwaarden. 

 

Artikel 11 Beoordeling door gebruikers

    1. Gebruikers hebben de mogelijkheid om andere gebruikers op het platform te beoordelen. Hiervoor gelden de Bepalingen voor gebruikersbeoordelingen, die terug te lezen zijn op het platform van Kampeer Keus.
    2. Als een gebruiker van mening is dat zijn/haar rechten zijn geschonden door de beoordeling van een andere gebruiker, kan de gebruiker contact opnemen met onze klantenservice. De beoordeelde gebruiker heeft dan de mogelijkheid om te reageren op zijn/haar beoordeling. We behouden ons het recht voor om beoordelingen die in strijd zijn met onze beoordelingsprincipes te verwijderen.

Artikel 12 Procedure voor schendingen

    1. Kampeer Keus heeft het recht de betrokken gebruiker te waarschuwen en/of het gebruikersaccount tijdelijk of permanent te blokkeren bij overtredingen van deze Algemene Gebruikersvoorwaarden, in het bijzonder wegens 
  • valse informatie tijdens de registratie, ongeoorloofde bekendmaking van toegangsgegevens, met name het wachtwoord (Artikel 2) 
  • Misbruik van het platform (bijv. schending van het omzeilingsverbod, Artikel 13) 
  • het niet meewerken aan het verzamelen van vereiste informatie en documenten 
  • Overtreding van de gedragsregels (Artikel 10), en/of 
  • de overtredingen vermeld in Artikel 11 met betrekking tot gebruikersbeoordelingen 
  • Inbreuk op rechten van derden (Artikel 14) 
    1. Kampeer Keus kan ook tijdelijk of permanent de aangeboden voertuigen of de mogelijkheid tot het afsluiten van een huurcontract voor individuele gebruikers blokkeren als de gebruiker herhaaldelijk negatieve beoordelingen van andere gebruikers heeft ontvangen, of als er een andere reden in de persoon van de gebruiker is die het voor andere gebruikers onredelijk maakt om verdere overeenkomsten af te sluiten.
    2. Bij het uitvoeren van maatregelen in overeenstemming met Artikelen 12.1 en 12.2, zal rekening worden gehouden met de legitieme belangen van de betrokken gebruiker, andere gebruikers, eventuele rechthebbenden en andere derden, evenals Kampeer Keus's eigen legitieme belangen als platformaanbieder, evenals met de ernst van de overtreding en de schuld van de gebruiker. Voor individuele maatregelen kan een belangrijke reden nodig zijn, vooral als de maatregel tot ernstige nadelen voor de gebruiker kan leiden. Kampeer Keus zal de betrokken gebruiker informeren over de maatregel en de rechtvaardiging ervan in het kader van de wettelijke verplichtingen.
    3. Binnen zes maanden nadat een maatregel is genomen, kunnen getroffen gebruikers via onze klantenservice de feiten die aan de maatregel ten grondslag liggen, ophelderen. We zullen dergelijke verzoeken snel en zorgvuldig onderzoeken. Als blijkt dat onze maatregel onterecht was, zullen we de maatregel corrigeren voor zover dat technisch mogelijk en redelijk is.
    4. De gebruiker verplicht zich Kampeer Keus en haar management, werknemers en ander personeel te vrijwaren en schadeloos te stellen voor alle aansprakelijkheid en alle kosten, met inbegrip van de honoraria van advocaten voor juridische verdediging alsmede mogelijke en werkelijke kosten van gerechtelijke procedures of eventuele boetes die door een rechtbank zijn of worden opgelegd, indien door derden vorderingen tegen voornoemde personen worden ingesteld omdat de gebruiker opzettelijk Artikelen 11 of 14 schendt. Dit is dienovereenkomstig van toepassing als de claim het gevolg is van illegale inhoud die door de gebruiker op het platform is geplaatst, evenals in gevallen waarin de claim wordt ingediend als gevolg van plichtsverzuim door de gebruiker door een vereniging voor consumentenbescherming of een autoriteit.
    5. Kampeer Keus verplicht zich ertoe om de gebruiker onmiddellijk op de hoogte te stellen van de claim in overeenstemming met Artikel 12.5 en, voor zover mogelijk en redelijk, de gebruiker de kans te geven om zich tegen de beweerde claim te verdedigen. De gebruiker is verplicht om Kampeer Keus onmiddellijk alle beschikbare informatie over de betreffende aangelegenheid te verstrekken. 

Artikel 13 Omzeilingsverbod

    1. De gebruikers zijn verplicht om de gegevens van andere gebruikers waarvan zij in het kader van de contractuele relatie kennis nemen, vertrouwelijk te behandelen en onder geen enkele omstandigheid aan derden bekend te maken, tenzij een dergelijke bekendmaking noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of wettelijk verplicht is.
    2. Het is gebruikers niet toegestaan de bemiddelings- en provisiestructuur van Kampeer Keus te omzeilen. Verboden omzeiling vindt plaats wanneer gebruikers die eerder kennis hebben genomen van een aanbieding op het platform rechtstreeks contact met elkaar opnemen of hun contactgegevens (bijv. adres, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mailadres) doorgeven via de communicatiefuncties van het gebruikersaccount bij Kampeer Keus. Indien een gebruiker rechtstreeks contact opneemt met een andere gebruiker alvorens een overeenkomst af te sluiten, moet die andere gebruiker hem/haar doorverwijzen naar het Kampeer Keus platform. Het is de gebruiker verboden om een via het platform afgesloten overeenkomst op te zeggen om deze vervolgens buiten het platform om opnieuw af te sluiten met een andere gebruiker. Voor de duur van de gebruikersovereenkomst met Kampeer Keus verplichten gebruikers zich om in geval van herhaalde voertuigboekingen geen rechtstreeks contact op te nemen met de respectieve andere gebruiker om toekomstige huurrelaties buiten het Kampeer Keus-platform af te handelen. In dit laatste geval moet deze gebruikersovereenkomst worden geannuleerd.

Artikel 14 Auteursrechten en licenties

    1. Indien de gebruiker inhoud op het platform plaatst, verleent hij/zij aan Kampeer Keus eenvoudige, onbeperkte gebruiksrechten voor zover dat nodig is om het platform te laten functioneren. Het verlenen van rechten omvat het recht om de betreffende inhoud te bewerken, voor zover dit nodig is voor publicatie van de inhoud op het platform, om de betreffende inhoud in onbewerkte of bewerkte vorm openbaar toegankelijk te maken op het platform en om de nodige kopieën te maken (opslag op de servers van Kampeer Keus, enz.). Om het bereik van de huuraanbiedingen van de gebruiker te vergroten, heeft Kampeer Keus het recht om door de gebruiker geplaatste advertenties met de respectieve inhoud geheel of gedeeltelijk en met verwijzing naar het platform ook op websites van derden te gebruiken en om de beheerders van deze websites van derden het recht te verlenen om de respectieve inhoud voor deze doeleinden te bewerken en te reproduceren en om deze openbaar toegankelijk te maken op de respectieve website van derden. Bovendien verleent de gebruiker Kampeer Keus ook het recht om de door de gebruiker geplaatste advertenties met de respectieve inhoud ook buiten het platform om weer te geven in het kader van aanvullende functies waarmee het bereik van de advertenties van de gebruiker te vergroten, bijv. in e-mailnieuwsbrieven, nieuws feeds (in verschillende formaten, indien van toepassing), speciale push-diensten, enz. evenals in technisch geoptimaliseerde versies van het platform op mobiele apparaten of in het kader van overeenkomstige apps en om ze voor deze doeleinden te bewerken, reproduceren, distribueren en openbaar toegankelijk te maken.
    2. Het toekennen van rechten in overeenstemming met Artikel 14.1. geldt voor de duur van de gebruikersovereenkomst plus een conversieperiode van twee weken na het einde van de gebruikersovereenkomst. Het verlenen van rechten voor een specifieke inhoud eindigt voortijdig na een conversieperiode van twee weken is verstreken nadat de gebruiker de inhoud in kwestie heeft verwijderd met behulp van de functies die op het platform worden aangeboden. Als de gebruiker beschermde inhoud op het platform plaatst als onderdeel van commentaar- of beoordelingsfuncties, worden de rechten op deze inhoud, in afwijking van zin 1, voor onbepaalde tijd en na afloop van de gebruikersovereenkomst verleend. Na beëindiging van de gebruikersovereenkomst en verwijdering van de gebruikersaccount wordt de gebruiker echter niet langer genoemd als de auteur van de inhoud. Desondanks heeft de gebruiker het recht om Kampeer Keus te verzoeken ook deze inhoud te verwijderen. Kampeer Keus is verplicht de betreffende inhoud binnen vier weken na ontvangst van het verwijderingsverzoek te verwijderen. De verplichtingen van Kampeer Keus op grond van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming blijven onaangetast.
    3. Na beëindiging van de gebruikersovereenkomst bestaat er geen recht op het toegankelijk blijven van bepaalde inhoud via het platform.

Artikel 15 Garantie en aansprakelijkheid van de platformbeheerder

    1. De garantie van Kampeer Keus voor de geleverde diensten in verband met de werking van het platform en de bemiddelingsdiensten is gebaseerd op de wettelijke bepalingen. Kampeer Keus aanvaardt geen enkele garantie in verband met de huurovereenkomsten, die uitsluitend tussen Huurders en Verhuurders worden gesloten.
    2. Alleen die informatie over gebruikers en aanbiedingen is beschikbaar waarvoor de betreffende gebruiker toestemming heeft gegeven in zijn/haar aanbieding voor het platform. De informatie van de betreffende gebruiker wordt weergegeven zoals verstrekt door de gebruiker. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid buiten de verplichte wettelijke aansprakelijkheid dat deze informatie juist en volledig is.
    3. De inhoud van onze pagina's is met grote zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat de inhoud nauwkeurig, volledig en actueel is. Als dienstverlener zijn wij verantwoordelijk voor onze eigen inhoud op deze. Wij zijn als dienstverlener echter niet verplicht om doorgegeven of opgeslagen informatie van derden te controleren of omstandigheden te onderzoeken die duiden op illegale activiteiten.
    4. Kampeer Keus aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor (a) de beschikbaarheid van diensten van de Verhuurders met betrekking tot de uitrusting, beschikbaarheid en technische of veiligheid gerelateerde kenmerken van de kampeervoertuigen die op het platform zijn geplaatst en (b) voor plichtsverzuim door de Huurder tijdens de huurperiode van het kampeervoertuig.
    5. Wij zijn - ongeacht de rechtsgrond - aansprakelijk voor schadevergoeding of vergoeding van vergeefs gemaakte kosten in overeenstemming met de volgende bepalingen onder (a) en (b) hieronder:

(a) In geval van opzet of grove nalatigheid is onze aansprakelijkheid onbeperkt. In het geval van eenvoudige nalatigheid zijn wij alleen aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit de schending van een wezenlijke contractuele verplichting (een verplichting waarvan de nakoming essentieel is voor de goede uitvoering van de overeenkomst en op de nakoming waarvan je regelmatig vertrouwt en mag vertrouwen); in dit geval is onze aansprakelijkheid echter beperkt tot vergoeding van voorzienbare schade die kenmerkend is voor de overeenkomst.

(b) De uitsluitingen en beperkingen van aansprakelijkheid die voortvloeien uit (a) zijn niet van toepassing voor zover Kampeer Keus op frauduleuze wijze een gebrek heeft verzwegen of een garantie heeft gegeven voor de kwaliteit van het item, voor schade als gevolg van letsel aan leven, lichaam of gezondheid, alsmede in het geval van aansprakelijkheid volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

    1. Voor zover onze aansprakelijkheid is uitgesloten of beperkt, geldt dit ook voor de persoonlijke aansprakelijkheid van onze wettelijke vertegenwoordigers en plaatsvervangende agenten.

Artikel 16 Duur en beëindiging van de gebruikersovereenkomst

    1. De gebruikersovereenkomst tussen de gebruiker en Kampeer Keus is voor onbepaalde tijd. Gebruikers kunnen deze gebruikersovereenkomst op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving beëindigen. De verplichtingen die op dat moment al zijn aangegaan, blijven onaangetast door de annulering en moeten worden nagekomen. De gebruikersprofielen blijven zichtbaar op het platform totdat de actieve boekingen zijn afgerond. Na ontvangst van de opzegging wordt de mogelijkheid om de voertuigen van de annulerende Verhuurder te boeken, gedeactiveerd.
    2. De Verhuurder kan de aangeboden voertuigen op elk moment verwijderen of deactiveren zolang er geen overeenkomst met of bindend aanbod aan een gebruiker bestaat.
    3. Kampeer Keus kan de gebruikersovereenkomst te allen tijde beëindigen met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. Het recht op blokkering en het recht op buitengewone annulering om gewichtige redenen blijven hierdoor onaangetast. 

Artikel 17 Contractueel herroepingsrecht (annulering)

    1. Als de Verhuurder aan de Huurder een contractueel herroepingsrecht betreffende de gesloten huurovereenkomst heeft verleend en de Huurder het contractuele herroepingsrecht uitoefent, moet de Huurder het deel van de overeengekomen huurprijs betalen dat voortvloeit uit de tussen de Verhuurder en de Huurder overeengekomen annuleringsvoorwaarden. De Huurder behoudt zich het recht voor om te bewijzen dat de Verhuurder geen economisch nadeel heeft geleden als gevolg van de annulering of dat een dergelijk nadeel aanzienlijk lager is dan het bedrag dat voortvloeit uit de annuleringsvoorwaarden.
    2. In geval van annulering door de Verhuurder krijgt de Huurder de reeds betaalde huurprijs terugbetaald.
    3. De bemiddelingsovereenkomst tussen de gebruiker en Kampeer Keus blijft onaangetast door een annulering van de huurovereenkomst.  

Artikel 18 Wijziging van deze Gebruiksvoorwaarden

    1. Wij behouden ons het recht voor om van tijd tot tijd wijzigingen in deze Gebruiksvoorwaarden voor te stellen. In dat geval worden de gewijzigde gebruiksvoorwaarden gepubliceerd op het platform met een duidelijke vermelding van de datum van de laatste bijwerking. Als gebruiker wordt u ten minste dertig dagen voordat de nieuwe versie van kracht wordt, geïnformeerd over de wijziging per e-mail, via een bericht op uw gebruikersaccount of via een andere contactmogelijkheid die voor ons en de gebruikers beschikbaar is.
    2. Uw voortgezette gebruik van het platform vanaf de ingangsdatum van de meegedeelde wijzigingen geldt als aanvaarding van de herziene AV indien de wijzigingen (a) immateriële wijzigingen zijn, d.w.z. de wijzigingen hebben geen invloed op de aard en de reikwijdte van onze diensten, of (b) wijzigingen vereist door de wet, een definitief rechterlijk vonnis of een bindend bevel van een bevoegde autoriteit. Als de voorgestelde wijzigingen wezenlijke veranderingen inhouden, zullen we uitdrukkelijk om uw toestemming vragen. We zullen u ook informeren over uw recht om de voorgestelde wijzigingen te verwerpen, de termijn waarbinnen u dit kunt doen en uw recht om onze Gebruikersovereenkomst op elk gewenst moment te beëindigen vóór de ingangsdatum van de voorgestelde wijzigingen in overeenstemming met deze gebruikersvoorwaarden.  

Artikel 19 Slotbepalingen

    1. De voertaal is Nederlands. Het recht van de Nederlandse Wet is van toepassing. Indien de gebruiker een consument is, d.w.z. een natuurlijke persoon die een rechtshandeling aangaat voor doeleinden die overwegend  noch commercieel noch een zelfstandige beroepsactiviteit vormen, zijn ook de dwingende  consumentenbescherming bepalingen van toepassing die gelden in het land waar de gebruiker zijn gewone verblijfplaats heeft, voor zover deze de gebruiker meer bescherming bieden. Het Verdrag der Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken van 11 april 1980 (CSIG) is niet van toepassing.
    2. Er is geen afzonderlijke contractuele tekst voorzien voor de gebruikersovereenkomst met Kampeer Keus buiten deze AV. De inhoud van de gebruikersovereenkomst vloeit voort uit deze AV en de specifieke informatie die tijdens de registratie wordt verstrekt.
    3. Indien de gebruiker een handelaar, een publiekrechtelijke rechtspersoon of een publiekrechtelijk speciaal fonds, is de exclusieve bevoegde rechtbank voor alle vorderingen en geschillen die ontstaan uit de contractuele relatie Breda. Kampeer Keus kan de gebruiker echter ook aanklagen in diens bevoegde rechtbank.
    4. Indien afzonderlijke bepalingen van deze gebruiksvoorwaarden ongeldig zijn of worden, heeft dit geen invloed op de geldigheid van de overige bepalingen. Alleen de ineffectieve bepaling zelf zal niet meer van toepassing zijn. 

Artikel 20 Instructies voor geschillenbeslechting

    1. De Europese Commissie biedt een platform voor online geschillenbeslechting op http://ec.europa.eu/consumers/odr/, dat consumenten kunnen gebruiken om een geschil op te lossen en waar consumenten meer informatie kunnen vinden over geschillenbeslechting. Kampeer Keus is echter niet verplicht of bereid om deel te nemen aan een geschillenbeslechtingsprocedure voor een arbitragecommissie voor consumenten in het geval van een geschil met de gebruiker. 

Gebruikers kunnen rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder via telefoon of mail. 

 

Algemene voorwaarden Versie 01.05.2024